dinsdag 28 oktober 2008
het is hard werken in bijna baracks country

werken als netwerken was in volle gang dit weekend. gesprekken in het vliegtuig, wachtend bij de bus, bij het ontbijt, bij een biertje in het hotel gaan toch vooral over ons werk. fijn als je daar,op afstand,de tijd voor hebt en neemt. maar het blijft maf wanneer je  lopend in seaworld onder tijgerhaaien en koeieneusroggen spreekt over de inrichting van competentiegericht onderwijs in noord brabant, den bosch of amsterdam. nat worden door drie fikse staartklappen van orca shamu brengt je dan gelukkig weer terug in de realiteit van de belevenis economie. intussen nog wel even de interessante web sites noteren vanuit den bosch (onderzoek gaming op kennisnet) en game-city warmond  www.gamesfactoryonline.com  (wi- fit bloopers!).

vandaag bezoek aan valencia community college. het eerste dat opvalt is dat in hun introducties de term competentiegericht onderwijs niet wordt gebruikt. het begrip 'articulation' (wat dachten jullie van 'doorstroomkwalificatiedossier', waarschijnlijk het lelijkste woord op deze blog) als instrument voor de doorstroom naar de universiteit valt des te meer. wat verder opvalt is dat de studenten een rol spelen bij het leren van andere studenten, daar kunnen wij volgens mij weer iets van leren. de president (stanford shugart) vertelt terwijl hij onze vragen beantwoordt, enthousiast over de grote stap vooruit in zeggenschap die is gedaan. van de 3000 colleges in de usa werkt zeggenschap van het personeel maar op 300 plekken. het gaat niet meer om ja of nee zeggen (als een soort rechter) tegen de voorstellen van het management, maar om gerichte betrokkenheid. verder veel bv. het strategisch plan, te vinden op: www.valenciacc.edu.

wel gek dat het gesprek bijna niet over de verkiezingen van volgende week dinsdag gaat, zou iedereen er van uit gaan dat obama gewoon wint? op tv zijn de ads van mccain aardig op de man gespeeld. we zien jo the plumber in vele gedaanten langs komen... obama..not ready. echt een vreemd idee: barack's country.

to be coninued...                                                        johan de jong

Een reactie posten

<< Startpagina