donderdag 23 oktober 2008
Publiceren op het weblog

Deelnemers aan de studiereis naar Orlando die zelf bijdragen willen schrijven en publiceren op het weblog hebben daarvoor verschillende mogelijkheden:

  • Je kunt je bericht zelf naar een e-mail adres sturen waardoor het gelijk gepubliceerd wordt op het weblog. Dit e-mail adres kun je vragen bij een van de reisleiders. Het werkt heel simpel en je hoeft geen enkele kennis van Bloggen te hebben. Het onderwerp van je mailtje wordt de titel van je bericht en de inhoud van je mailtje wordt als tekst gepubliceerd. Stuur je een foto als attachment mee met datzelfde bericht dan komt deze er keurig bij te staan!
  • Wil je het bericht niet direct zelf plaatsen maar eerst voorleggen aan de redactie, stuur je mailtje dan naar redactie@cviweblog.nl. De redactie zorgt dan voor plaatsing, maar in dat geval zal er enige vertraging zijn in het plaatsen.
  • Heb je ervaring in het werken met Blogger, dan kan er een account voor je worden aangemaakt zodat je via het Blogger dashboard kunt werken. Vraag hiernaar bij de reisleiding.
  • Werk je met een van de door het Consortium beschikbaar gestelde netbooks, dan vind je daarop het programmaa Windows Live Writer. Dit programma is zo geconfigureerd dat je direct daarvanuit naar het weblog kunt publicereen. Het voordeel van het werken met dit programma is dat je ook aan een bericht kunt werken als je geen verbinding hebt met internet. Zodra dat wel het geval is kun je het bericht alsnog publiceren.
  • Tenslotte kun je natuurlijk ook een bericht offline aanmaken ein een tekstverwerker en via e-mail doorsturen naar de redactie of doorgeven op een usb stick.
  • Maak je foto's die je gepubliceerd wilt hebben, dan kunnen die via een SD kaartje overgezet worden.

Vergeet in alle gevallen niet om je bericht te ondertekenen met je eigen naam! Een goede en actuele vulling van het weblog is dus mede afhankelijk van jullie bijdragen: deel je kennis zodat we die kunnen vermenigvuldigen...

Blogger Maaike Stam reageerde op 24 oktober 2008 om 13:41

Ik wil graag direct kunnen bloggen via het dashboard!
Mijn googleaccount is: maaiken.stam@gmail.com
groetjes,
Maaike Stam
ROC van Amsterdam

 

Een reactie posten

<< Startpagina